Diagnoser

SKULDERSMERTER

Skuldersmerter er en av de vanligste plagene i befolkningen og utgjør den største pasientgruppen på klinikken. Skulderen er kompleks fordi mange strukturer deler plass og oppgaver innenfor et lite område med mye bevegelighet. I noen tilfeller kan også nakkerelaterte plager gi smerter i skulderen.

ALBUE-, UNDERARM- OG HÅNDSMERTER

Smerter i albue, underarm og hånd er vanlig og skyldes ofte overbelastning eller akutt skade. I noen tilfeller er problemet lokalisert i eller omkring albuen, men gir smerter lengre ned i underarm og i noen tilfeller hånd.

KORSRYGGSMERTER

Så mange som 80% av befolkningen opplever smerter i korsryggen i løpet av livet. Noen har akutte forbigående plager, mens andre er plaget med kroniske smerter over lang tid. Ofte er plagene svært hemmende og står for omkring 15% av langstidssykemeldingene her i landet. 

HOFTE-, SETE- OG LÅRSMERTER

Mye av kraftutviklingen når vi går eller løper skjer omkring sete, lår og hofte. Dette er med andre ord et område med mye belastning. Samtidig er det et område med store sterke strukturer. Smerter i setet og på utside hofte/lår kan ha mange årsaker og det er avgjørende med en detaljert samtale og undersøkelse for å stille en rett diagnose.

KNESMERTER

Kneleddet er et vektbærende ledd og utsettes for stor belastning i hverdag og trening gjennom hele livet. Smerter i kneet kommer ofte fra skader, overbelasting og idrett, men kan også skyldes degenerative forandringer (artrose/"slitasje").

ANKEL- OG FOTSMERTER

I hverdag og trening utsettes ankel og fot for store belastninger. Naturligvis er dette også et område av kroppen hvor mange opplever plager og skader i perioder. Akilles- og helplager kan nevnes som to spesielt vanlige tilstander.